Ζωντανά στο διαδίκτυο η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία. Με sms η ενημέρωση των γονέων των επιτυχόντων

Ζωντανά στο διαδίκτυο η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία. Με sms η ενημέρωση των γονέων των επιτυχόντων

Ολοκληρώνεται η διαδικασία για τις πρώτες τάξεις των Πειραματικών Σχολείων, με την κλήρωση των μαθητών για το σχολικό έτος 2024-2025.

Στα Χανιά, για πρώτη φορά, θα εισαχθούν μαθητές στο 7ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο (προνήπια-νήπια), αλλά και στην Α’ Τάξη του 7ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης, θα κληρωθούν και οι μαθητές που θα βρίσκονται στην Α’ Τάξη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικασία της κλήρωσης, για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε πειραματικά σχολεία τηνΠαρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρα 17:30κάνοντας κλικΕΔΩ

Οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων θα ενημερωθούν με sms στο κινητό που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Με την ίδια κλήρωση οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία θα λάβουν ένα τυχαίο μοναδικό Αριθμό Προτεραιότητας (Α.Π.Π.Σ.) προκειμένου να ρυθμιστούν οι ισοβαθμίες που ενδεχομένως προκύψουν από τις εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα για τα Πειραματικά Σχολεία και η απόδοση του Α.Π.Π.Σ. θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. με αναφορά στον εξαψήφιο κωδικό του υποψηφίου.

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση διενεργείται από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – Διόφαντος, παρουσία συμβολαιογράφου, μέσω κατάλληλου λογισμικού (ηλεκτρονική κληρωτίδα).

ΣτοΔίκτυο Πειραματικών Σχολείων στα Χανιάθα εισαχθεί με τη διαδικασία της κλήρωσης ο εξής αριθμός μαθητών:

  • 7ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο
    20 προνήπια – 7 νήπια (ήδη φοιτούν 13 προνήπια φέτος που θα συνεχίσουν στο νηπιαγωγείο)
  • 7ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
    36 μαθητές (θα δημιουργηθούν δύο τμήματα στην α’ τάξη)
  • 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο
    72 μαθητές (θα δημιουργηθούν τρία τμήματα στην α’ τάξη)
  • Πειραματικό Λύκειο
    Καμία θέση λόγω των παιδιών που θα συνεχίσουν από την φετινή γ’ τάξη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου

Για φοίτηση στο 7ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Χανίων έχουν κατατεθεί49 αιτήσεις, με τις προκηρυσσόμενες θέσεις να είναι 27 (7 νηπίων και 20 προνηπίων).

Για το 7ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων κατατέθηκαν57 αιτήσειςγια φοίτηση στην α’ τάξη, με τις προκηρυσσόμενες θέσεις να είναι 36.

Για το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων έχουν κατατεθεί301 αιτήσειςγια φοίτηση στην α’ τάξη, με τις προκηρυσσόμενες θέσεις να είναι 72. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές απόπερίπου δώδεκα (12) ΣΤ’ τάξεις δημοτικών σχολείωνεπιθυμούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο, αν τεθεί ως μέσος όρος ότι ένα τμήμα έχει 25 παιδιά.

Τέλος, για το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Χανίων δεν ακολουθείται η διαδικασία της υποβολής αίτησης για την κλήρωση, καθώς σε αυτό φοιτούν -εφ’ όσον το επιθυμούν- τα παιδιά που ολοκληρώνουν τον κύκλο των τριών τάξεων του Πειραματικού Γυμνασίου.