«Ζωντανό υγρό μέταλλο» – Τι ανακάλυψαν και μας το έκρυβαν: Θα εκπλαγούν και οι πιο δύσπιστοι


Τι ανακάλυψαν οι Αμερικανοί και μας το έκρυβαν τόσα χρόνια.Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι θα εκπλαγούν.
Τα εργαστήρια της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αναπτύξει ένα «ΥΓΡΟ ΜΕΤΑΛΛΟ» που έχει εξωπραγματικές ιδιότητες. Είναι σαν να βγήκε από την ταινία Terminator.

Το συγκεκριμένο μέταλλο μπορεί να αλλάξει σχήμα και χρώμα χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου. Οι επιστήμονες το ανέπτυξαν ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρονικές συσκευές. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την «αυτονομία του» ούτε και για το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί. Το μόνο πράγμα που ανακοινώθηκε είναι ότι το συγκεκριμένο μέταλλο μπορεί να «διπλωθεί», να «τεντωθεί» αλλά και να…«θρυμματιστεί».

Το όνομα του μετάλλου: «Polymerized Liquid Metal Networks». Το ότι αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Πολεμικής Αεροπορίας σημαίνει ότι έχει στρατιωτικές εφαρμογές. Οι Αμερικανοί όμως δεν μας είπαν τι ακριβώς θα κάνουν, όπως διαβάσατε και παραπάνω.

Ο επικεφαλής επιστήμονας του εγχειρήματος Christopher Tabor δήλωσε:

Υποτίθεται ότι ένα υλικό αυξάνει την αντίστασή του όταν το «τεντώνουμε». Η ενασχόλησή μας όμως με συγκεκριμένα υγρά μέταλλα μας έδειξε ότι μπορεί να συμβεί το αντίθετο και αυτό μας προκάλεσε πολύ μεγάλη έκπληξη.

Ο Carl.Thrasher (Χημικός που ασχολείται με την ανάπτυξη του μετάλλου) δήλωσε:

Τα ανθρώπινα συστήματα διασύνδεσης θα μπορούν να λειτουργούν ακατάπαυστα αλλά και να πιάνουν λιγότερο χώρο. «Όλα αυτά είναι δυνατά με την ανάπτυξη του υγρού μετάλλου». Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά πεδία εφαρμογής. Προς το παρόν η τεχνολογία αυτή δεν είναι διαθέσιμη για την αγορά αλλά σύντομα θα είναι.

Photo:pexels


el.gr
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν: