4.000 μίλια με μηχανές για τη στήριξη των Μαυροβουνίων

4.000 μίλια με μηχανές για τη στήριξη των Μαυροβουνίων
Ένα εντυπωσιακό ταξίδι 4.000 μιλίων ξεκίνησαν 4 άνθρωποι στο Σικάγο της Αμερικής για να στηρίξουν τον Ορθόδοξο λαό του Μαυροβουνίου στην υπεράσπιση των ιερών και των αγίων. 
Ο Μπόμπαν, ο Νεμάνια, ο Μίρκο και ο Νίκολα, συγκεντρώθηκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στο Βιντοβντάν του Σικάγου και έλαβαν την ευλογία από τον π. Αλεξάντερ Πετρόβιτς για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι των 4.000 μιλίων με τις μοτοσυκλέτες τους, που θα περάσει από πολλές αμερικανικές πολιτείες και θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.
«Λόγω των παγκόσμιων γεγονότων της επιδημίας, προς το παρόν δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην υπεράσπιση των αγίων, γι’ αυτό αποφασίσαμε να δώσουμε τη συμβολή μας στον αγώνα τους με αυτόν τον τρόπο. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ξεκινήσαμε τη μικρή μάχη μας. Θα οδηγήσουμε από το Σικάγο στο Ντένβερ, από εκεί στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone, στη συνέχεια στο Teton Village, στο Jackson και, στη συνέχεια, μέσω Bruce Canyon, Canyonland, White River, από όπου θα επιστρέψουμε στο Ντένβερ με την πρόθεση να επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης στο Σικάγο» λέει ο Μπόμπαν που μεγάλωσε στην Ποντγκόριτσα και ζει στο Σικάγο για 5 χρόνια.
«Με την επιθυμία να επιστρέψετε ξανά ώστε να τελέσουμε Θεία Λειτουργία και να ευχαριστήσουμε το Θεό. Με αυτή την προσπάθειά σας, εκ μέρους ολόκληρης της Σερβικής Ορθόδοξης Κοινότητας στο Σικάγο, εκφράζετε τη δυσαρέσκεια μας για την κατάσταση στο Μαυροβούνιο, που προκλήθηκε από την ψήφιση του αντισυνταγματικού νόμου για τη θρησκευτική ελευθερία στη χώρα και επιπλέον εκφράζεται την ισχυρή ηθική υποστήριξη στη Σερβική Ορθοδοξία Εκκλησία. Το Μαυροβουνίου πρέπει να παραμείνει σταθερό στην υπεράσπιση  των ιερών του» επεσήμανε ο π. Αλεξάντερ.
«Θέλουμε να πούμε στους αδελφούς μας στο Μαυροβούνιο να επιμείνουν στον αγώνα και να μη χάσουν το θάρρος τους, γιατί αγωνίζονται για αυτό που έχτισαν και συντήρησαν οι πρόγονοί μας για αιώνες. Ελπίζουμε ότι ο Θεός θα φωτίσει το καθεστώς και θα αποσύρουν τον νόμο και θα καταλάβουν ότι το επίγειο είναι ένα μικρό βασίλειο και πρέπει να μετανοήσουν για να εισέλθουν στη Βασιλεία των Ουρανών. Δε θα παραδώσουμε τα Ιερά μας» τόνισαν πριν ανέβουν στις μηχανές τους για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

simeiakairwn