έρευνα ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Παράξενα VIDEO Εναλλακτικά UFO

Ανοίγουν τα X-Files; - Η Γερουσία των ΗΠΑ θέλει να βγάλει στη φόρα αναφορές για επαφές με UFO


Το 2019 το Αμερικανικό Ναυτικό επιβεβαίωσε αναφορές πιλότων ότι αντιμετώπισαν αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη που πετούσαν με μεγάλη ταχύτητα σε περιοχή στρατιωτικής άσκησης και δημοσιοποίησε και βίντεο από το περιστρατικό. Η στρατιωτική ηγεσία παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε τι ήταν αυτά τα αεροσκάφη.

Η Επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας αρμόδια για τον τομέα των πληροφοριών έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο και τις υπηρεσίες πληροφοριών να ενώσουν τις δυνάμεις τους για πραγματοποιήσουν έρευνα για τα περιστατικά με πιθανά UFO και να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματά της. Η ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στις 17 Ιουνίου και έγινε γνωστή πρόσφατα, περιελάμβανε το αίτημα για νομοσχέδιο για εξουσιοδότηση που δεν έχει ωστόσο εγκριθεί ακόμα από τη Γερουσία. Εάν το νομοσχέδιο περάσει, το Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες θα έχουν 180 μέρες να ετοιμάσουν μια αναφορά που θα δημοσιοποιηθεί και η οποία όμως θα περιέχει κάποιες απόρρητες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: «Κυνηγός UFO» λέει ότι εντόπισε «μορφή εξωγήινου πολεμιστή» σε φωτογραφία της NASA από τον Άρη

«Η Επιτροπή κατανοεί ότι πρόκειται για ευαίσθητες πληροφορίες. Όμως, κρίνει ότι η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία στην κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών είναι προβληματική και αυτό το ζήτημα δεν έχει τύχει της προσοχής της ηγεσίας» σχολίασε η Επιτροπή για το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Τα μέλη της Επιτροπής παρατήρησαν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι κυβερνητικές δομές εργάζονται στο θέμα των «επαφών» με UFO ξεχωριστά, εάν και εφόσον αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν έρευνες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το νέο νομοσχέδιο έχει στόχο να το αλλάξει αυτό, υποχρεώνοντας το Πεντάγωνο, την υπηρεσία πληροφοριών του Ναυτικού, το FBI και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να εργαστούν μαζί και να μοιράζονται το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν αυτές οι «επαφές» αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Η Επιτροπή υπενθύμισε ότι τα UFO εκτός από ένδειξη εξωγήινης ζωής, μπορεί να είναι αποτέλεσμα τεχνολογικού επιτεύγματος κάποιας άλλης χώρας.

«Η Επιτροπή εξακολουθεί να ανησυχεί για το ότι δεν υπάρχει μια ενοποιημένη, περιεκτική διαδικασία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη συλλογή και την ανάλυση πληροφοριών για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, παρότι μπορεί να συνιστούν πιθανή απειλή» τόνισαν οι γερουσιαστές.

Οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκαλύπτουν λεπτομέρειες από πληθώρα συναντήσεων με UFO
Το νομοσχέδιο της Επιτροπής προκύπτει σε μια εποχή που το Αμερικανικό Ναυτικό επιλέγει να δημοσιοποιεί τις «συναντήσεις» των πιλότων του με UFO. Πέρσι, παραδέχθηκε ότι κάποιοι πιλότοι είχαν παρατηρήσει «αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα», τα οποία δεν είχαν εντοπιστεί στα ραντάρ κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων το 2013. Αρκετά βίντεο δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο το 2017 με το Ναυτικό να επιβεβαιώνει ότι είναι αυθεντικά το 2019.



Σε ένα από αυτά τα βίντεο ένας χειριστής F/A-18F Super Hornet που πετούσε περίπου σε υψόμετρο 6 χιλιομέτρων αναγνώρισε ένα αντικείμενο με μακρόστενο σχήμα που φαινόταν ότι αιωρείται και ξαφνικά άρχισε να κινείται με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα μέσα σε δευτερόλεπτα. Σε ένα άλλο βίντεο, ένας από τους πιλότους που συμμετείχε στις ασκήσεις ανέφερε ότι είδε έναν «ολόκληρο στόλο» από άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

Τον Μάιο του 2020 το Αμερικανικό Ναυτικό δημοσιοποίησε λεπτομέρειες και για άλλες επαφές με UFΟ, βάσει της Πράξης για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA). Σύμφωνα με την απάντηση του Ναυτικού, υπήρξαν τουλάχιστον οκτώ τέτοιες επαφές από το 2013 σε περιοχές που είχαν δεσμευτεί για στρατιωτικές ασκήσεις και δοκιμές και δεν πετούσαν πολιτικά αεροσκάφη. Η τελευταία τέτοια «συνάντηση» έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2019 όταν ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler εντόπισε κάτι το οποίο αργότερα περιγράφηκε ως «κόκκινο μπαλόνι καιρού» σε υψόμετρο 27.000 ποδών (8,2 χιλιομέτρων).


*με πληροφορίες από sputniknews.gr