Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα Θεσσαλία ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL αυτοκινητόδρομοι εθνική οδός

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Το τμήμα Γυρτώνης-Συκουρίου αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου  Το τμήμα Γυρτώνης-Συκουρίου αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία

Ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένοι και διαρκείς έλεγχοι στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από Α/Κ Συκουρίου έως Α/Κ Γυρτώνης, το οποίο είχε πλημμυρίσει κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε όλη τη Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, «τέτοιοι εκτενείς έλεγχοι υποδομής και μάλιστα σε τόσο μεγάλη κλίμακα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δύνανται να αποτελέσουν ένα νέο πρότυπο για τον έλεγχο των υποδομών στη χώρα. Ο αυτοκινητόδρομος όχι απλώς αντιμετώπισε την πρωτόγνωρη αυτή θεομηνία, αλλά απέδειξε την ποιότητα των υποδομών του και την προσαρμοστικότητά του σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Η επαναφορά του αυτοκινητόδρομου σε κυκλοφορία υπό συνθήκες ασφάλειας στο τμήμα ΑΚ Γυρτώνης – ΑΚ Συκουρίου πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις με τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων, οι οποίοι ενδεικτικά περιλάμβαναν:

Οπτικούς ελέγχους αρτιότητας & λειτουργικότητας των διαφόρων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου, όπως στο οδόστρωμα, στα επιχώματα, στα τεχνικά έργα (οχετοί, τοιχία αντιστήριξης, διαβάσεις), στηθαία, γέφυρες σήμανσης κοκ

Ελέγχους ολισθηρότητας (με τις συσκευές British Pendulum και Micro Griptester)

Ελέγχους ομαλότητας (με ειδικό όχημα φέρον ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό)

Ελέγχους φέρουσας ικανότητας οδοστρώματος (με τη δοκιμή της δοκού Benkelman)

Γεωτεχνικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν με γεωτρήσεις σε όλο το υπό εξέταση τμήμα σε διάφορες θέσεις της οδού, με σκοπό τον προσδιορισμό της ευστάθειας του συνόλου της οδού (δηλαδή οδόστρωμα + επίχωμα + έδαφος έδρασης της οδού).

Ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη διενέργεια των ελέγχων αυτών δόθηκε στη δεξιά πλευρά της οδού η οποία θεωρήθηκε ως δυσμενέστερη από πλευράς φορτίσεων, αλλά και επιβάρυνσης από τα πλημμυρικά ύδατα, λόγω της άμεσης γειτνίασης με αυτά.

Σκοπός όλων αυτών των ελέγχων ήταν η απόδοση της οδού σε πλήρη κυκλοφορία σήμερα με μόνο γνώμονα τη μέγιστη ασφάλεια των οδηγών.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη