Hayate: Στο στόχαστρο το army που πλήρωνε τον Youtuber - Τι λένε τα θύματα

Εικόνες απάνθρωπης συμπεριφοράς που εγείρουν ηθικά ζητήματα επέλεγαν να παρακολουθούν σχεδόν καθημερινά χιλιάδες θεατές σε live μετάδοση, καθώς ο 35χρονος Youtuber που συνελήφθη κακοποιούσε ΑμεΑ. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς όχι μόνο παρακολουθούσαν την βιαιότητα αλλά πλήρωναν τον επονομαζόμενο «Hayate» ή «αρχηγό» για να ικανοποιηθούν και δικές τους «παραγγελίες» σε βάρος των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου, οι θεατές και κυρίως εκείνοι που πλήρωσαν τον «αρχηγό» μπαίνουν και εκείνοι στο στόχαστρο των Αρχών. Οι λογαριασμοί των μελών του λεγόμενου «army», δηλαδή των πιο θερμών οπαδών του 35χρονου αναμένεται να κλείσουν και να ελέγχουν εξονυχιστικά.

Όσοι αποδειχθεί εμπράκτως ότι πλήρωναν (ακόμα και 200 ευρώ) για να βλέπουν να κακοποιούνται τα άτομα σε ζωντανή μετάδοση, αναμένεται να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη καθώς θα σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία.

Συνδέεται η υπόθεση με τον «Λευτέρη»

Είναι σαφές στην Αστυνομία, πως η υπόθεση του 35χρονου συνδέεται με εκείνη του «Λευτέρη», δηλαδή του streamer από το Κερατσίνι που συνελήφθη από τις Αρχές για κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή ροή. Άλλωστε πολλά από τα θύματα είναι κοινά στις δύο περιπτώσεις καθώς και οι δύο άνδρες τα εκμεταλλεύονταν για οικονομικούς σκοπούς.

Στο στόχαστρο όσοι πλήρωσαν για να δουν την on line κακοποίηση

Σύμφωνα με το OPEN, τουλάχιστον 20 άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία εκείνης της υπόθεση και θα λογοδοτήσουν στην κύρια ανάκριση, ενώ ακριβώς το ίδιο θα γίνει και για την περίπτωση του Hayate.

Οι Αρχές αυτή την ώρα προσπαθούν να εξακριβώσουν ποια άτομα έμπαιναν συστηματικά σε αυτά τα -πολλές φορές- απάνθρωπα lives, ποιοι κατέθεταν χρήματα ώστε να κατηγορηθούν.

Η δράση του «αρχηγού» και η πλασματική εικόνα

Όπως φαίνεται στις πολύ σκληρές εικόνες που μεταδίδονταν σε live μετάδοση, ο 35χρονος ο οποίος βασάνιζε τακτικά τα θύματα για να αποκομίζει κέρδη.

Τα θύματα βίωσαν για χρόνια τον απόλυτο εξευτελισμό καθώς ο κατηγορούμενος τους είχε πείσει ότι όλο αυτό συνέβαινε για το δικό τους καλό και την προσωπική τους προβολή, ενώ τους δελέαζε με χαρτζιλίκι, κερασμένα ποτά σε κλαμπ και μερικές φορές με ρουχισμό και φαγητό.

Τι λένε τα θύματα

Θύματα του «αρχηγού» μίλησαν στο OPEΝ για τα όσα μαρτυρικά είχαν βιώσει. «Έριξε μπουνίδι στο πρόσωπο σε όλο το σώμα, κλωστιές, βρισιές, έφτυσε… Οποιοσδήποτε πλήρωνε από 50 ευρώ μέχρι 200 ευρώ για να με χτυπάνε και να με βρίζουνε….», λέει ένα από αυτά.
«Όλο με έβριζε έλεγε με χαρακτηρισμούς, δελέαζε με 100 ευρώ. Θεωρούσε ότι είμαστε το army του, ότι είμαστε τα σκουπίδια του κάπως έτσι», λέει άλλο.

Στη γειτονιά του δράστη οι κάτοικοι άκουγαν συχνά φασαρία και φωνές από το σπίτι που γίνονταν τα βασανιστήρια.. Κάποιο από αυτούς λένε ότι δεν είχαν καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε, αλλά έβλεπαν άτομα να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι στο οποίο ο Youtuber έμενε μαζί με τους γονείς του.

Αναφορές για σπείρα πίσω από τον «αρχηγό»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Γιώργο Καλλιακμάνη πίσω από τον youtuber κρύβεται σπείρα με επιμερισμό καθηκόντων.

Η σπείρα εκτός από το YouTube χρησιμοποιούσε κι άλλη μία πλατφόρμα, όπου μετέδιδε τη σεξουαλική κακοποίηση κοπέλας ΑΜΕΑ. Μάλιστα, οι θεατές πληρώνοντας χρηματικά ποσά μπορούσαν να υποδείξουν σε τι πράξεις θα την υποβάλουν. Τα ποσά να κυμαίνονται μεταξύ των 5 ευρώ και των 3.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 07.02.2024 15:42Για εμπορία ανθρώπων διώκεται ο Youtuber - Λέει ότι «συμμετείχαν με τη θέλησή τους»

«Απειλούσε ότι θα απαγάγει το παιδί μου»

Την ίδια ώρα, ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας δημιουργεί η καταγγελία γυναίκας η οποία υποστηρίζει ότι πριν από περίπου δύο χρόνια απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά όχι μόνο δεν ερεύνησαν την υπόθεση, αλλά την έδιωξαν.

«Έχει ξεκινήσει πριν 1,5 – 2 χρόνια. Όταν άρχισα να καταγγέλλω και στην Αστυνομία και σε οργανώσεις και σε ό,τι δημόσιο φορέα υπήρχε και τον Λευτέρη και τον Αρχηγό. Πίσω όμως από αυτούς τους δύο υπάρχουν άλλα 20 άτομα. Όταν καταγγέλθηκαν όλα αυτά, η Αστυνομία αρκετές φορές με έδιωξε, δεν δέχθηκε τις καταγγελίες», είπε, μιλώντας στο MEGA.

«Καταγγέλθηκε πρώτα η κακοποίηση των ΑμεΑ, με βίντεο και μαρτυρία ΑμεΑ που τον εκδίδαν σε κάποια περιοχή των Αθηνών», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι τον «Λευτέρη» τον είχε καταγγείλει για παιδοφιλία σε βάρος 13χρονης. 

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι αφού προσπάθησε να ξεσκεπάσει τη δράση τους άρχισαν να την απειλούν κι ότι,μάλιστα αναγκάστηκε να μετακομίσει εκτός Αθήνας για να αισθανθεί ασφαλής.  «Ήρθαν σπίτι μου, μου έσπασαν το αυτοκίνητο, το μαγαζί μου. Ό,τι κινήσεις κάναμε τις κάναμε μόνοι μας. Έφυγα από Αθήνα. Διέσυραν εμένα, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου για να σταματήσω. Έχω δώσει τα μηνύματα που ο Λευτέρης με απειλούσε ότι θα απαγάγει το μικρότερο παιδί μου, αν θα πήγαινα στα ασφαλιστικά που είχα κάνει εναντίον του», ανέφερε χαρακτηριστικά 

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρωβουλή: Ανησυχίες για Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου

0e8c338a-ee30-4b93-8dd8-dfb4421bc700.jpg

Για εμπορία ανθρώπων διώκεται ο Youtuber - Λέει ότι «συμμετείχαν με τη θέλησή τους»

b7c01695-8b20-46d6-8974-0eda4643db91.jpg

Από τον Σεπτέμβριο του 2025 τα πρώτα μη κρατικά ΑΕΙ στην Ελλάδα: Πώς θα γίνεται η εγγραφή

a2f7506c-f781-41be-b7c1-d51ac41ef687.jpg

Θλίψη στη Λαμία: Νεκρό 8χρονο παιδί από πρόβλημα στα νεφρά

3375c3f2-7284-49cd-857e-0d0624d148a7.jpg