Κακοκαιρία: Ζημιές από το πέρασμα της Bora στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, κλειστά σχολεία
Ζημιές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Bora από τη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου, στο νότιο τμήμα της, πλημμύρησαν σπίτια, υπόγεια και καταστήματα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και καταλήφθηκαν από λάσπες και φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να καταστούν απροσπέλαστοι για τους οδηγούς.
Τα μεσάνυχτα, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο απαγόρευε τις μετακινήσεις μεταξύ Πόρτο Κουφού και Νέου Μαρμαρά, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και βλαβών στο οδικό δίκτυο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 02.12.2024 09:11 Σοκαριστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής – Ο εφιάλτης της συζύγου και των παιδιών του
Το κύμα κακοκαιρίας έδωσε, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεγάλα ύψη βροχής στους νομούς Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, ενώ το σκηνικό συνέθεταν οι θυελλώδεις άνεμοι που ξεπερνούσαν τοπικά τα 8 - 9 μποφόρ.
Στην Κεντρική Μακεδονία, η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά το διήμερο 1.660 κλήσεις και σύμφωνα με ανακοίνωσης της Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν 1.039 κοπές δέντρων, 50 αφαιρέσεις αντικειμένων, 45 αντλήσεις υδάτων και οκτώ μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.
Από τις πτώσεις δέντρων βυθίστηκαν αρκετές περιοχές στο «σκοτάδι» με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να βρίσκονται στο πόδι, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές της Θέρμης Θεσσαλονίκης, όπου πολλά νοικοκυριά συμπλήρωσαν 24 ώρες χωρίς ρεύμα.
Κλειστά σχολεία
Η Bora κράτησε κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους δήμους Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς, ενώ στη Χαλκιδική ανεστάλη η λειτουργία των σχολικών μονάδων στους δήμους Κασσάνδρας, Αριστοτέλη, Ν. Προποντίδας και Πολυγύρου.
Στο μεταξύ, με 16 εθελοντές και 4 οχήματα η Κοινωνική Οργάνωση Αντικρίση, βρίσκεται από χθες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να προσφέρει βοήθεια σε οποιονδήποτε το έχει ανάγκη, άστεγο άνθρωπο ή αδέσποτο ζώο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, μέχρι στιγμής αρκετά ζώα βοηθήθηκαν ώστε να βρεθούν σε ασφαλής συνθήκες και 11 άστεγοι μεταφέρθηκαν με οχήματα της Κοινωνικής Οργάνωσης σε δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να μην κινδυνεύουν από το κρύο.
Διαβάστε ακόμηΣυνεχίζει να σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Bora: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο - «Βούλιαξαν» Ρόδος και Λήμνος

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη στο Λονδίνο: Το ραντεβού με Στάρμερ, τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η πρόσκληση σε επενδυτές

Μάχη στα «Επείγοντα» των νοσοκομείων: Οι πολύωρες αναμονές και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Άδωνι

Πώς μπορεί να αναγνωριστεί ότι ένα παιδί έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση: Τα σημάδια
