Κατερίνη: Σοκάρουν τα στοιχεία για τη δολοφονία της 16χρονης στην Πολωνία - Αρνείται κάθε εμπλοκή ο 17χρονος

Οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 16χρονης μαθήτριας στην Πολώνια από έναν 17χρονο, ο οποίος σκότωσε και πέταξε τη σορό της και πρόσφατα ήρθε στην Ελλάδα και την Κατερίνη, σοκάρουν.

Το έγκλημα σημειώθηκε στις 23 Απριλίου. Παρά τις έρευνες στην Πολωνία, η σορός της ανήλικης δεν είχε εντοπιστεί για μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 02.05.2025 16:06 Προφυλακίστηκε ο 59χρονος κατηγορούμενος για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη

Ο κατηγορούμενος ήταν ύποπτος από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις. Ο ίδιος φέρεται να είχε καταθέσει πως δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην εξαφάνιση της ανήλικης.

Επιμένει πως είναι αθώος

Ο 17χρονος αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και την έκδοσή του στην Πολωνία, όπου θα δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Στις έρευνες που διεξάγονται σε δασώδη περιοχή, συμμετέχει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που προσπαθεί να εντοπίσει ένα ίχνος της 16χρονης.

H δολοφονία της ανήλικης σημειώθηκε στις 23 Απριλίου και ο 17χρονος έφτασε στην Ελλάδα πέντε μέρες αργότερα. Εις βάρος του 17χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στην Πολωνία το οποίο εκτελέστηκε στην Ελλάδα.

Πλέον οι Αρχές των δύο χωρών βρίσκονται σε συνεννόηση για την έκδοση του 17χρονου. Ο ίδιος μέχρι τώρα επιμένει πως είναι αθώος και πως αυτό θα αποδειχθεί.

Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η 16χρονη

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πολωνικών Αρχών, η σορός της ανήλικης φέρει εκτεταμένες κρανιογεκφαλικές κακώσεις -ενώ η οικογένειά της αναφέρει ότι στη σορό υπάρχουν και εγκαύματα. Μάλιστα, η 16χρονη φέρεται να είχε πει στη μητέρα της ότι θα πάει να συναντήσει τον 17χρονο και «αν σε πέντε έχω γυρίσει, σημαίνει ότι θα έχω τσακωθεί, εάν γυρίσω μετά από μισή ώρα, σημαίνει ότι πάνε όλα καλά». Μετά από 20 λεπτά η 16χρονη έστειλε μήνυμα στη φίλη της λέγοντάς της «επικοινώνησε γρήγορα μαζί μου». Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, χάθηκαν τα ίχνη της.

Την επόμενη μέρα φέρετε να υπάρχει δραστηριότητα στα social media της 16χρονης και σύμφωνα με τις πολωνικές Αρχές ο 17χρονος ήταν αυτός που έκανε τις σχετικές αναρτήσεις.

Διαβάστε ακόμη

CNN για καρατόμηση Γούολτς από Τραμπ: Πώς ο Ρούμπιο έγινε «τσάρος» της Εθνικής Ασφάλειας - Είναι ο νέος Κίσινγκερ;

3ec7ebc3-550e-46c2-bef1-e3fbe4248746.jpg

Ανατριχιαστικό, νέο ηχητικό από τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών: «Κάντε κάτι επειγόντως»

2d27e55c-ada4-4970-96ae-0bc8433ff33d.jpg

ΕΟΠΥΥ: Τα νέα όρια δαπανών που αφορούν νοσηλείες, εξετάσεις και συμπληρώματα – Πόσα χρήματα θα δοθούν

45bb775c-a911-42c5-98a5-3ce7dbad5681.jpg

Ασύλληπτο: Γάτα επέζησε έπειτα από μοιραία πτώση ζευγαριού σε φαράγγι βάθους 115 μέτρων

188615f4-8485-4d5f-b892-b8a3e5023f92.jpg