Μάρμαρο αντί για άσφαλτο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Νέα όψη αποκτά ο περιβάλλων χώρος του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς οι αρμόδιες αρχές προχωρούν σε παρεμβάσεις αναβάθμισης. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» για τις αλλαγές, 94 χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Μάρμαρο στη θέση της ασφάλτου

Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά το δάπεδο μπροστά από το μνημείο: η υπάρχουσα άσφαλτος αναμένεται να αντικατασταθεί από γκρίζο μάρμαρο Αλιβερίου. Η επιλογή αυτή συνδέεται με τη φθορά που έχει υποστεί το οδόστρωμα, το οποίο είναι πλέον ιδιαίτερα ολισθηρό, δυσχεραίνοντας την κίνηση των Εύζωνων. Επιπλέον, κατά τους θερινούς μήνες η άσφαλτος συγκεντρώνει και εκπέμπει υψηλές θερμοκρασίες, επιβαρύνοντας τον χώρο.

Συντήρηση μνημείου και επόμενα βήματα

Παράλληλα, προβλέπονται εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του ίδιου του μνημείου, καθώς έχουν εντοπιστεί ρωγμές και φθορές στα μαρμάρινα και μεταλλικά στοιχεία του. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί αναλυτική ενημέρωση για το ακριβές εύρος των παρεμβάσεων και παραμένει ανοικτό το ερώτημα εάν θα υπάρξει οποιαδήποτε επίπτωση σε ονόματα ή επιγραφές που βρίσκονται στο σημείο. Το θέμα έχει προκαλέσει συζητήσεις και στα κοινωνικά δίκτυα, όπου εκφράζεται ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες της παρέμβασης.

Αρμοδιότητα και διαχείριση του χώρου

Την ευθύνη για τη φύλαξη και την ανάπλαση του χώρου έχει αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως συναρμόδιος φορέας. Δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας του μνημείου για την πρωτεύουσα και τη χώρα, οι κινήσεις που δρομολογούνται αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον, με έμφαση στην προσεκτική υλοποίηση και τον σεβασμό στον ιστορικό και εθνικό χαρακτήρα του σημείου.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

«Νάρκη» το ενεργειακό για τα νοικοκυριά: Ποια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση - Τι συζητήθηκε στο ευρωπαϊκό ραντεβού των 27

92e4e37e-c413-427e-879a-076dc9742289.jpg

Η Γκιλφόιλ και τα αμείλικτα ερωτήματα της αμερικανικής στρατηγικής στην Ελλάδα

c14a4319-bf34-458a-ac70-c33d7b019f3c.jpg

Ο Τραμπ παγώνει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία κι έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον Πούτιν

641c8a09-aa5d-478e-8636-6c9f5e4ec90d.jpg

Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Κάποτε έδιναν χαστούκια σε υπουργούς, τώρα ένα βράδυ στα μπουζούκια και δρόμο…

fa4051f5-df6f-45fb-8565-373f538edc97.jpg