Νέα διοίκηση στη Hellenic Train - Διευθύνων σύμβουλος ο Roberto Rinaudo, στη θέση του προέδρου ο Ζηλιασκόπουλος

Ένας παλιός γνώριμος τοποθετείται στην διοικητική πυραμίδα της Hellenic Train επιστρέφοντας ύστερα από αρκετά χρόνια στον σιδηρόδρομο και επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες που είχαν προηγηθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πριν η εταιρία πουληθεί στους Ιταλούς και μετονομαστεί σε Hellenic Train επιστρέφει αυτή τη φορά στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα βιογραφικά τους

Η τοποθέτηση του κ. Ζηλιασκόπουλου εντάσσεται στις αλλαγές στη διοίκηση, τις οποιες ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης η εταιρεία. Το τιμόνι της ΗΤ αναλαμβάνει ο Roberto Rinaudo ως νέος διευθύνων σύμβουλος και Country Manager για την Ελλάδα διαδεχόμενος τον έως και σήμερα διευθύνοντα σύμβουλο Maurizio Capotorto που αναμένεται να αναλάβει διαφορετικό ρόλο στον Όμιλο FS, του οποίου είναι θυγατρική η εταιρεία λειτουργίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΗΤ, ο Roberto Rinaudo έχει μια επιτυχημένη πορεία 21 ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος και ως στέλεγχος σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις, έχοντας επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά την ανάπτυξη και τις επιδόσεις της εταιρείας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής κατείχε σημαντικούς ρόλους στον Όμιλο FS. Βρίσκεται στην Ελλάδα προερχόμενος από τη Γαλλία, όπου από το 2016 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην Trenitalia France και Country Manager για τον Όμιλο FS. Στον συγκεκριμένο ρόλο, είχε σημαντική συμβολή στο επιτυχημένο λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας υψηλής ταχύτητας για τους επιβάτες. Ακόμη, διαχειρίστηκε την έναρξη και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στον τομέα της κινητικότητας, για πρώτη φορά στην ιστορία του γαλλικού σιδηροδρομικού συστήματος. Παράλληλα, ήταν και η πρώτη φορά στην Ευρώπη που ένας σιδηροδρομικός φορέας ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία υψηλής ταχύτητας εκτός της εγχώριας αγοράς.

Ο κύριος Rinaudo είναι πτυχιούχος Οικονομικών και Στατιστικής από το Πανεπιστήμιο του Μπάρι. Είναι επίσης συνιδρυτής και ακτιβιστής του Cuore Grande di Flavio, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσαν ο ίδιος και η σύζυγός του για να συγκεντρώσουν κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση της έρευνας για θεραπείες παιδικού καρκίνου καθώς για και την βοήθεια διαμονής οικογενειών, φιλοξενώντας παιδιά με τους γονείς τους, όταν υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου.

Ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, ο οποίος είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. είχε διατελέσει από το 2010 έως το 2015 Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και διαθέτει σημαντική εμπειρία και πολύτιμη γνώση για τον ελληνικό σιδηροδρομικό τομέα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (ΜSc) από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Austin Texas των ΗΠΑ και διδακτορικό τίτλο (Ph.D.) σε Συστήματα Μεταφορών από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Από το 1996 έως το 2004 κατείχε τη θέση Lοuis Berger Professor στον τομέα των Συστημάτων Μεταφορών του Πανεπιστημίου Northwestern στο Evanston, Ilinois, ΗΠΑ.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος είναι Καθηγητής Παραγωγής και Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το 2004.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Με τις πολιτικές που πρεσβεύει ο Κασσελάκης βρεθήκαμε στο χείλος της χρεοκοπιας - Τι είπε για το ένταλμα του ΔΠΔ κατά Νετανιάχου

24fd7682-b597-40b3-9790-e7a2a1fd73d4.jpg

Πέθανε ο Γιώργος Προβόπουλος, πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

9a14904c-b697-4407-8739-6ee9baf90cc2.jpg

Νέα στοιχεία για τα Τέμπη: Η άγνωστη σύσκεψη λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα και το «μπάζωμα»

16fcdef7-871e-4861-9e5f-07be59dbe775.jpg

Έχασε την περιουσία της μετά από αναζήτηση στη Google – Το λάθος που της στοίχισε 300.000 ευρώ

b04583f2-c485-47d6-9245-a93db2bc1b1b.jpg