Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα στοιχεία για τους ιμάμηδες-ρουφιάνους της ΜΙΤ στην Γερμανία…


Νέo ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι η Τουρκία κατασκοπεύει όλο και περισσότερο τους αντιπάλους της στη Γερμανία

Το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ νωρίτερα αυτό το μήνα, το οποίο παρουσίασε νέα στοιχεία σχετικά με την κατασκοπεία στη Γερμανία εναντίον αντιπάλων και επικριτών της κυβέρνησης του Τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πώς οι κριτικοί του Ερντογάν εκτίθενται σε κατασκοπεία στη Γερμανία», αποκάλυψε στοιχεία ότι η κατασκοπεία εξακολουθεί να γίνεται από την Τουρκική-Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων (DİTİB) στη Γερμανία για λογαριασμό του Εθνικού Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT).

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, η ΜΙΤ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα τουρκικά τζαμιά που λειτουργούν υπό την ομπρέλα του DİTİB. Η DİTİB είναι ο μεγαλύτερος ισλαμικός οργανισμός της Γερμανίας και λειτουργεί περισσότερα από 900 τζαμιά που βρίσκονται στις 16 πολιτείες της Γερμανίας.

Στο ντοκιμαντέρ του, το γερμανικό κανάλι πήρε συνέντευξη από Τούρκους πολίτες που κατέφυγαν στη Γερμανία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν το 2016. Οι εξόριστοι Τούρκοι που ζούσαν στη Γερμανία δήλωσαν ότι έχουν υποστεί άμεσες απειλές από ιμάμηδες τζαμιών DİTİB λόγω της κριτικής τους για τον Ερντογάν και η κυβέρνησή του.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι, ο Ελινάλ Οζίλ, ένας νεαρός Τούρκος που ζήτησε καταφύγιο στη Γερμανία μετά από απόπειρα πραξικοπήματος λόγω φόβου για αυθαίρετη σύλληψη λόγω των πολιτικών του δραστηριοτήτων, δήλωσε ότι απειλείται άμεσα από τους υποστηρικτές του Ερντογάν στη Γερμανία.

Ο Οζίλ ζει με την οικογένειά του σε μια μικρή πόλη κοντά στη γερμανική πόλη Κάσελ, και μερικές φορές επισκέφτηκε το κοντινό τζαμί για να προσευχηθεί μέχρι που ο ιμάμης τον σταμάτησε και τον απείλησε αφού είπε ότι ήξερε ότι ανήκε σε μια ομάδα που αντιτάσσεται τον Ερντογάν.

Ο Οζίλ είπε ότι δεν περίμενε να νιώσει ξανά φόβο αφού έφυγε από την Τουρκία για τη Γερμανία, ειδικά καθώς ελπίζει για μια νέα ζωή γεμάτη ασφάλεια και σταθερότητα στη νέα του χώρα.

Η κατασκοπεία που κατευθύνεται από την τουρκική κυβέρνηση δεν περιορίζεται στους αντιπάλους και σε αυτούς που της ασκούν κριτική και έχουν καταφύγει στη Γερμανία. Περιλαμβάνει επίσης γερμανικά πολιτικά πρόσωπα και βουλευτές τουρκικής και κουρδικής καταγωγής.

Μιλώντας στο ZDF, η Σεβίμ Ντάντελεν-μέλος του Αριστερού Κόμματος του γερμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι φοβόταν τις κατασκοπικές επιχειρήσεις που διεξήγαγε ο Ερντογάν και η ΜΙΤ εναντίον όποιον επικρίνει τις πολιτικές του στο εξωτερικό.

Η Ντάντελεν, οη οποίος ζούσε υπό την προστασία της γερμανικής αστυνομίας, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τις παραβιάσεις και τις κατασκοπικές επιχειρήσεις που φέρεται να εκτελεί η Τουρκία λόγω των «ενθαρρυντικών» πολιτικών της έναντι του Ερντογάν που διευθύνει το κράτος με την νοοτροπία ενός «επικεφαλής συμμορίας μαφίας».

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, οι ιμάμηδες στα τζαμιά DİTİB διατάσσονται να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τους στόχους και το πού βρίσκονται. Οι πληροφορίες αποστέλλονται απευθείας στην τουρκική πρεσβεία και προξενεία στις πόλεις της Γερμανίας, οι οποίες με τη σειρά τους στέλνουν τις πληροφορίες τακτικά στην ΜΙΤ.

Στο παρελθόν έχουν δημοσιευτεί ισχυρισμοί για τουρκική κατασκοπεία, καθώς και απειλές θανάτου και απαγωγής εναντίον των αντιπάλων του Ερντογάν και της κυβέρνησής του στη Γερμανία, αλλά οι γερμανικές αρχές προφανώς μέχρι στιγμής απέτυχαν να δράσουν και δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να δικαιολογηθεί το άνοιγμα υποθέσεων .

Ωστόσο, ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί και αντίπαλοι της τουρκικής κυβέρνησης αποδίδουν την αδράνεια της γερμανικής κυβέρνησης στους ισχυρούς οικονομικούς και στρατιωτικούς δεσμούς που δεσμεύουν και τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι η ΜΙΤ διαθέτει δεκάδες πράκτορες της στη Γερμανία, αλλά ο πραγματικός αριθμός ατόμων που εργάζονται για την παρακολούθηση αντιφρονούντων και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με αυτούς είναι σχεδόν 8.000.

Προκειμένου να επιταχυνθεί και να διευκολυνθεί η αναφορά και η κατασκοπία σε αντιπάλους και επικριτές του Ερντογάν, αναφέρθηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης το 2018 ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας ανέπτυξε μια τηλεφωνική εφαρμογή με την επωνυμία Emniyet Genel Müdürlüğü-EGM (Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας) με την οποία οποιοσδήποτε Τούρκος πολίτης που ζει στη Γερμανία μπορεί να αναφέρει οποιονδήποτε – ανεξάρτητα από την εθνικότητά του – που ασκεί κριτική στον Ερντογάν ή στην κυβέρνησή του, είτε προφορικά είτε διαδικτυακά.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, με τη σειρά τους, μπορούν να αρχειοθετήσουν ειδοποιήσεις και να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης εναντίον των αναφερόμενων ατόμων και να στείλουν τα ονόματά τους σε συνοριακές διαβάσεις και αεροδρόμια με σκοπό να τους συλλάβουν μόλις εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος.

Το γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ρητά τους πολίτες στο διαδίκτυο σχετικά με τα ταξίδια και την ασφάλεια στην Τουρκία: Σας εκθέτουν σε κράτηση από τις τουρκικές αρχές ασφαλείας. ”

Η κατηγορία ότι η DİTİB κατασκοπεύει εκ μέρους της ΜΙΤ και του Ερντογάν δεν είναι καινούργια, ειδικά επειδή ο DİTIB έχει παραδεχτεί ότι οι ιμάμηδες στα τζαμιά τους έχουν ήδη συγκεντρώσει πληροφορίες για μέλη του κινήματος Gülen – την οποία κατηγορεί η Τουρκία.

ahvalnews 28/6/2020

Σχ. : Εννοείται πως τα ίδια και χειρότερα ΣΙΓΟΥΡΑ κάνουν και κάποιοι ιμάμηδες (…) στην Θράκη και όχι μόνο…


ΠΗΓΗ