Θεσσαλονίκη: Η Οδύσσεια μιας 38χρονης που δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση επί 5 χρόνια – Τι λέει στο ethnos.gr

Το θύμα μιας απίστευτης ιστορίας σεξουαλικής παρενόχλησης, με δράστη έναν άγνωστο γι' αυτήν άντρα, αποτέλεσε για περισσότερα από πέντε χρόνια μία 38χρονη -όταν ξεκίνησε η περιπέτειά της- στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης είχε αποκτήσει ξεκάθαρα μία εμμονή με την 38χρονη Σοφία, αφού επί πέντε χρόνια της έστελνε, μέσω viber, στο κινητό της τηλέφωνο αμέτρητα βίντεο με σεξουαλικές πράξεις και με πρωταγωνιστή προφανώς τον ίδιο (φαινόταν από τη μέση και κάτω), ενώ σε κάποια από αυτά διακρίνονται ξεκάθαρα κάποιες γυναίκες.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες ερήμην του δράστη και η τιμωρία του ήταν ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή… Όπως λέει στο ethnos.gr η Σοφία, αν και η πολύχρονη ταλαιπωρία της σεξουαλικής παρενόχλησης που υφίστατο, φαίνεται ότι σταμάτησε, η ίδια εξακολουθεί να ζει με το φόβο, μήπως ο δράστης με κάποιον τρόπο και ανά πάσα στιγμή την εκδικηθεί, αφού δε γνωρίζει το πρόσωπό του. Το όνομά του, που η ίδια έμαθε στο δικαστήριο, δεν της θυμίζει τίποτα και δεν μπορεί να ξέρει, αν εξακολουθεί να βρίσκεται με κάποιον τρόπο στον ευρύτερο περίγυρό της.

«Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι και δεν ξέρω πόσο άρρωστος ψυχικά μπορεί να είναι. Το όνομά του, το οποίο έμαθα στο δικαστήριο, δε μου λέει κάτι. Ερχόμουν σε συναναστροφή με πολύ κόσμο, μέσα από τη δουλειά που έκανα τότε και θεωρώ πιθανό να με είχε δει από εκεί. Ίσως, πάλι, να με βρήκε μέσα από το viper και να μη με γνωρίζει προσωπικά», λέει η 48χρονη σήμερα Σοφία, η οποία «ξετυλίγει» στο ethnos.gr την πολύχρονη περιπέτεια που βίωσε.

Το 2014 το πρώτο βίντεο

Όπως λέει η Σοφία, το πρώτο βίντεο εστάλη στο κινητό της από τον συγκεκριμένο άνθρωπο το 2014. «Στην αρχή είπα στον εαυτό μου, ''μην ασχολείσαι, κάποιος ανόητος θα είναι''. Όμως, συνέχισε να μου στέλνει συνέχεια βίντεο με ερωτικές πράξεις.Πιστεύω ότι ήταν ο ίδιος πρωταγωνιστής σε αυτά,ενώ σε κάποια διακρίνονταν ξεκάθαρα και κάποιες γυναίκες. Ίσως αυτές να μη γνώριζαν για τα βίντεο και να τις τραβούσε εν αγνοία τους», λέει η Σοφία

Με τον καιρό ολοένα και περισσότερα πορνό βίντεο έφταναν στο κινητό της Σοφίας και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκείνη, προκειμένου να τον αποφύγει άλλαξε αρκετές φορές κινητό τηλέφωνο, χωρίς, όμως, να καταφέρει να απαλλαγεί από τον εμμονικό άνθρωπο που την είχε βάλει στο στόχαστρο.

«Για να απαλλαγώ από αυτόν, άρχιζα να αλλάζω αριθμούς τηλεφώνου, όμως, τα βίντεο εξακολουθούσαν να έρχονται. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν. Πλέον το τηλέφωνό μου δεν το γνωρίζουν περισσότεροι από 10-15 άνθρωποι και όλοι είναι πολύ δικοί μου. Προστατεύω τον εαυτό μου, όσο περισσότερο μπορώ», τονίζει η Σοφία.

Έστελνε τα βίντεο σε group chat

Με τον καιρό ο ψυχολογικός πόλεμος που δεχόταν η Σοφία, γινόταν ολοένα και πιο έντονος. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όταν ο άγνωστος άρχισε να στέλνει βίντεο στη Σοφία μέσα από ένα group chat, στο οποίο συμμετείχε εκείνη.

«Έβλεπα να φτάνουν τα βίντεο από το ίδιο όνομα προς εμένα στην ομαδική συνομιλία. Αρκετοί άνθρωποι, που συμμετείχαν στην ομάδα, έβλεπαν ότι μου τα έστελνε. Οι γυναίκες - μέλη της ομάδας άρχισαν σιγά-σιγά να αποχωρούν και αισθανόμουν μεγάλη ντροπή. Ο σύντροφός μου πήρε στο τηλέφωνο που φαινόταν και άρχισε να τον βρίζει. Το ίδιο έκανε και ο αδελφός μου. Εκείνος δεν απάντησε σε κανέναν και έκλεινε αμέσως το τηλέφωνο. Για δύο-τρεις μήνες σταματούσε να μου στέλνει βίντεο και μετά πάλι τα ίδια», λέει η Σοφία.

Αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία από την αστυνομία

Προκειμένου να απαλλαγεί από το μαρτύριό της, η Σοφία αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία και να υποβάλλει μήνυση. Ωστόσο, η αντιμετώπιση που έτυχε από αστυνομικούς, την εξόργισε.

«Δύο φορές πήγα στην αστυνομία, για να υποβάλλω μήνυση αλλά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να με αποθαρρύνουν. Παρ΄ όλο που τους έλεγα ότι φοβάμαι, δεν με πήραν στα σοβαρά. Μου έλεγαν διάφορα πράγματα, όπως ''να αλλάξεις τηλέφωνο», ''τι θέλεις τώρα και τραβιέσαι με αυτόν'' και άλλα. Εγώ μεγάλωσα στο εξωτερικό και έχω διαφορετική νοοτροπία. Δεν μπορούσα να πιστέψω την αντιμετώπιση που είχα από τους αστυνομικούς. Την τρίτη φορά πήγα στην αστυνομία αποφασισμένη να κάνω καυγά και να υποβάλλω τη μήνυση. Ευτυχώς, εκείνη τη φορά κατάλαβε το τι περνάω μία γυναίκα αστυνομικός και με βοήθησε. Ζήτησε να της στείλω τα βίντεο και τα κατέβασε στο κινητό της. Αμέσως μετά ξεκίνησε τη διαδικασία, για να φτάσουν στον εισαγγελέα».

Η καταγγελία της Σοφίας έγινε τελικά το 2020 και η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Η απόφαση του δικαστηρίου, όμως, απογοήτευσε τη Σοφία, αφού ο δράστης εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

«Πλέον ζω στην Αθήνα και πήρα άδεια από τη δουλειά μου, για να παραβρεθώ στη δίκη στη Θεσσαλονίκη. Πλήρωσα από την τσέπη μου για το αεροπορικό εισιτήριο, για τη διαμονή μου στη Θεσσαλονίκη, για τις μετακινήσεις μου και για πολλά άλλα. Τζάμπα έκανα τόσα έξοδα, από τη στιγμή που αυτός ο άνθρωπος δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε με αναστολή. Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρω ποιος είναι. Στο δικαστήριο κοιτούσα φοβισμένη δεξιά και αριστερά, μήπως καταλάβω από κάποιο βλέμμα ότι είναι εκεί. Αυτή η ιστορία με γέμισε φόβο. Από μελαχρινή έγινα ξανθιά, άλλαξα τόπο κατοικίας και χώρισα με έναν σύντροφό μου, αφού τα βίντεο που έπαιρνα, ενίσχυαν την ένταση στη σχέση μας, Πήρα το ρίσκο να τον καταγγείλω και τώρα φοβάμαι, μήπως με εκδικηθεί. Πέντε χρόνια ασχολούταν μαζί μου. Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι τώρα θα με αφήσει ήσυχη;», τονίζει η Σοφία.

Όπως λέει ακόμα, από το πουθενά μπορεί να βρεθεί κάποιος μπλεγμένος, χωρίς να φταίει στο ελάχιστο, σε ένα περίεργο παιχνίδι, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα άρρωστο μυαλό.

«Δυστυχώς, δεν μπορείς να βρεις εύκολα το δίκιο σου ως γυναίκα. Θα ήθελα να τον συλλάβουν και όχι να δικαστεί ερήμην. Γιατί να τιμωρηθεί με αναστολή; Αφού έλειπε από την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν ξέρουμε πόσο άρρωστος ή πόσο επικίνδυνος είναι. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε. Ρίσκαρα, γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και σε άλλες γυναίκες και κυρίως σε μικρά παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση», καταλήγει η Σοφία.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Ανάλυση: Θα μπορούσε το Ισραήλ να πάει σε πόλεμο με το Ιράν; Τα σενάρια για αντίποινα, η διεθνής πίεση και τα επόμενα βήματα

80b41e94-12ef-497c-bfb1-4eba398fc1e2.jpg

Ακυρώνει ο Κασσελάκης το ραντεβού του με στελέχη του αμερικανικού φιλο-ισραηλινού λομπι AIPAC - Ο λόγος

7b70188c-4a88-4f71-b9d6-d08d9146f893.jpg

Πανεπιστημίου: Το χρονικό του ατυχήματος με το τρόλεϊ με τους 6 τραυματίες – Τι αναφέρει η ΟΣΥ

904c88f5-f812-4779-863f-5bea73207191.jpg

Σολτς σε «αγχωμένους» Κινέζους φοιτητές: «Μην ανησυχείτε, δεν καπνίζουμε όλοι κάνναβη στη Γερμανία»

678934b6-7f6a-4789-a4cd-5a59da5f92ff.jpg