Πολιτική ΑΡΘΡΑ

ΤΟ «ΠΛΟΙΟ» ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Ενα σύστημα για να είναι ομαλό και σταθερό πρέπει να είναι ισορροπημένο. Το ίδιο ισχύει και για ένα πλοία. Για να πλέει ομαλά και να μην κινδυνεύει να ανατραπεί σε μια τρικυμία πρέπει να ισορροπεί και να μην γέρνει σαν τα Γερμανικά υποβρύχια πριν αποκαταστήσουν την ευστάθεια τους οι Έλληνες τεχνικοί.
 
Και για να εισέλθω στο φλέγον θέμα διαγραφής Μπογδάνου, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει τραβήξει το Δεξιό κόμμα της Ν.Δ του ιδρυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κέντρο και το έκανε Κέντρο- Δεξιά. Ουσιαστικά, είναι δύο κόμματα σε ένα κέλυφος, δηλαδή το πρώην Καραμανλικό δεξιό κόμμα και το πρώην Πασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου.  
 
Η μετατόπιση αυτή του Κυρ.Μητσοτάκη διεμβόλισε το Κεντροαριστερό Κόμμα του Πασόκ. Τούτο διέλυσαν πρώτα η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν η «Ν.Δ». Εξ άλλου η Κυβέρνηση Σαμαρά διέλυσε τη Χρυσή Αυγή για να μην έχει αντίπαλο στις εκλογές. Η δολοφονία Φύσσα ήταν μιά πρώτης τάξεως ευκαιρία. 
 
Η διάλυση του Ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής άφησε ελεύθερο το χώρο στην Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα και στο Κομμουνιστικό Κόμμα τα οποία κυριολεκτικά αλωνίζουν χωρίς αντίπαλο και δεξιό και ακροδεξιό δέος. Ομως κάθε κυβέρνηση όσο καλή και να είναι στο διάβα του χρόνου φθείρεται και ένα μέρος των ψηφοφόρων αποκαρδιώνεται και μετακινείται σε άλλο χώρο. Το παράδοξο στη χώρα μας είναι ότι πέραν της Ν.Δ δεν υφίσταται άλλος χώρος υποδοχής των αντιφρονούντων δεξιών, οι οποίοι ποτέ δεν θα πήγαιναν στην Αριστερά και στο ΚΚΕ.
 
Όταν όμως μιά σεβαστή μερίδα της κοινής γνώμης και μάλιστα νέοι δεν αντιπροσωπεύονται πολιτικά στο Κοινοβούλιο είναι φυσικό να ενεργούν εκτός του πολιτικού συστήματος και οι ακραίοι να δίνουν το παρόν με βίαιες και έκνομες πράξεις σαν αυτές της Θεσσαλονίκης που έρχονται σε αντίθεση προς το Σύνταγμα και τους νόμους του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 
 
Το φαινόμενο τούτο είναι πανευρωπαϊκό και η κυριότερες αιτίες του είναι:  
 
1/ Η αύξηση της ανεργίας στους νέους  
2/ Η πανδημία του κορωνοιού και η επιβολή αναγκαστικών μέτρων που βρίσκονται στα όρια του Συντάγματος  
3/ Η εισροή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και η έλλειψη ενιαίας πολιτικής άμυνας και ασφάλειας της Ε.Ε κ.α  
 
Ούτως εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να αναμένουμε κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων στο μέλλον, διασπάσεις κομμάτων και αποσκιρτήσεις βουλευτών της Ν.Δ και μία πανευρωπαϊκή διχαστική αστάθεια και βία. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και δεν λύνεται μόνο με αστυνομικά μέτρα. Οσο γρηγορότερα το αντιληφθεί το πολιτικό μας σύστημα τόσο το καλύτερο . Και να μην υπήρχε Δεξιά τώρα είναι εκ των ων ουκ άνευ να δημιουργηθεί γιατί αργότερα φοβάμαι θα γίνει αναγκαία εκ των πραγμάτων η ύπαρξη και της «καταραμένης» Ακροδεξιάς.
 
Αμφικτύων  
5/10/ 2021  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  


ΠΗΓΗ